Fysioterapi

Fysioterapi

Det vil ofte være smerter i muskler og led, som bringer dig til os. Det kan være smerter og problemer efter skader, overbelastninger i kroppen, eller det kan være hovedpine, hold i ryg eller nakke. Du kan have været udsat for en idrætsskade, og har brug for behandling og genoptræning. Det kan også være, du har nogle små skavanker, og ønsker at få udarbejdet et træningsprogram, så du kommer til at træne hensigtsmæssigt. Hvis du har et fysisk handicap, vil du ofte have brug for behandling og træning.

Din henvendelse kan også dreje sig om problemer på kontorarbejdspladsen. Hvordan skal den indrettes ? Hvordan er mine arbejdsstillinger?

Fysioterapi er en alsidig behandlingsform, og kan bestå af mange tiltag.

Manuel behandling

Fysioterapeuter er trænede i med hænderne at føle forandringer i muskler, sener og led.

Er der problemer i muskler eller sener, kan disse behandles med forskellige teknikker der specifikt retter sig mod muskler, bindevæv, led osv.

Teknikker kan suppleres med instruktion i relevante øvelser, akupunktur, apparaturbehandling, tape, brug af evt. hjælpemidler, ergonomi, holdningskorrektion mv.

Akupunktur

Akupunktur kan være effektiv både mod akutte og kroniske smerter.

Vi kan benytter akupunktur både i forbindelse med den fysioterapeutiske behandling og akupunktur som enkelt stående behandling.

Træning

I vores behandling benytter vi ofte træning, enten i form af øvelser du kan lave derhjemme eller du får mulighed for at deltage på et af vores hold. Se holdlisten.

Du vil også have mulighed for selv at træne i vores træningssal, efter du har fået tilrettelagt et individuelt program af en fysioterapeut.

McKenzie (MDT)

Smerter og nedsat bevægelighed i lænden og nakken ses hyppigt, og i nogle tilfælde kan der være udstrålende smerter til balle og ben eller skulder og arm.

Mellem 80 og 90 % af de patienter der får akut ondt i ryggen kan faktisk behandle sig selv med simple råd og øvelser.

Mckenzie metoden har vist sig at være en meget sikker måde at få udredt og behandle rygproblemerne på.

Målet med behandlingen er at ”uddanne” patienten så denne selv kan tage hånd om sine rygproblemer, forebygge og blive uafhængig af behandling.

Idrætsfysioterapi

Når man dyrker sport eller motion presser man ofte kroppen til grænsen. Nogle gange sker det, at man går lidt for langt, og man står tilbage med en akut skade eller en over belastning af muskler, sener eller led.

Idrætsskader er meget forskellige og behandles ikke ens. Ved en sportsskade, er det vigtigt at få kvalificeret behandling med det samme. Det vil mindske følgerne af skaden og afkorte genoptræningsforløbet.

Når skaden er sket, og diagnosen er stillet, er det vigtigt at få etableret det rigtige genoptræningsforløb. Vores idrætsfysioterapeuter er videreuddannet igennem en længere kursusrække målrettet idrætsskader, behandling, træning og forebyggelse.

Idrætsfysioterapeuten kan finde frem til hvilken skade du har fået og hvilken skadesmekanisme der har forårsaget skaden. Idrætsfysioterapeuten ved en masse om vævsheling og kan lindre smerterne og understøtte heling af din skade.

Idrætsfysioterapeuten ved også hvornår og hvordan du kommer i gang med din træning igen uden at skade vævet yderligere, så du hurtigt kan vende tilbage til din sport eller motion. Idrætsfysioterapeuten kan også fortælle dig hvordan du kan forebygge at blive skadet igen.

Genoptræningen forgår i vores træningssal, hvor vi har træningsudstyr der gør os i stand til at genoptræne alle former for idrætsskader, så vi kan føre dig fra skade tilbage til din idræt.

Muskuloskeletal

Muskuloskeletal Fysioterapi er et speciale i fysioterapi som omhandler diagnostik, forebyggelse, behandling og genoptræning af lidelser i ryg og bevægeapparatet.

Kerneområdet i Muskuloskeletal Fysioterapi er kroppens biomekaniske forhold – dvs. forhold angående led, knogler, sener, muskler, nervesystem og binvevævs funktioner smat disses indbyrdes påvirkninger.

Læs mere om uddannelsen på:
http://www.muskuloskeletal.dk/information/til-patienten.aspx

Recturs Diastase

Hvordan føles en Rectus Diastase?

Når du bøjer dig fremover f.eks. når du skal op af din seng, eller op fra gulvet, nyser eller prøver at lave en mavebøjning, føler du at midten af din mave buler ud. Den kan nærmest ligne en Toblerone i midten af maven. Du har svært ved at trække maven ind og dine mavemuskler bliver hurtigt udtrættede.

Magen kvinder oplever dette efter en fødsel

Efter fødslen er bindevæv i midten af mave, stadig slapt og udvidet, samtidig med at mavemusklerne heller ikke er trukket tilbage i deres oprindelige form. Organerne i maveregionen trykker konstant på bugvæggen indefra, og da musklerne ikke er samlede og bindevævet slapt, får det maven til at se gravid ud, selvom de overflødige kilo er røget af. De fleste diastaser vil efter 8 uger have lukket sig sammen til en afstand svarende til 1-2 fingres bredde.

Er mellemrummet, eller diastasen større end 2 fingres bredde, vil dit bindevæv og dine muskler have brug for hjælp, i form af målrettet træning, for at kunne trække sig sammen.

Såler

Problemer med fødderne samt ømme ben og knæ, og endda rygsmerter, er ofte forårsaget af ens ben stilling, måden man går, står og løber på.

Klinikken tilbyder at støbe individuelt tilpassede Formthotics indlægssåler. Formthotics Medical System er udviklet af sundhedsprofessionelle. De er dynamiske og fungerer derfor som en dynamisk enhed med din fod.

Book tid
kontakt@fysionygade.dk