Hold

Hold

Genoptræning

Efter idrætsskader eller længerevarende sygdomsperioder er det vigtigt at optræne din krop, så du er i stand til at klare de fysiske belastninger og krav din krop udsættes for dagligt.

Genoptræningsplan

Har du været til undersøgelse, behandling på et sygehus eller blevet opereret, og har modtaget en genoptræningsplan, vil du blive genoptrænet vederlagsfrit.

Fysioterapeuten vil hjælpe dig med at sammensætte dit træningsprogram som tager udgangspunkt i din skade. Du vil få mulighed for at træne på hold eller træne individuelt i vores træningscenter. Fysioterapeuten vil følge dig og vil løbende justere dit træningsprogram.

Boldhold

Har du problemer med ryggen? – døjer du med stive led og muskler? – har du dårlig holdning? – har du nakkesmerter? – eller trænger du bare til at give din krop et løft? – så prøv træning med bold.

Der er fokus på kernemuskulaturen gennem stabilitet, balance og muskelstyrke

Indhold:

Rytmisk opvarmning med moderat til høj intensitet. Fokus på både de store og små muskelgrupper i forskellige kombinationer på bolden.

Der arbejdes som udgangspunkt på bolden, men vi laver også øvelser på gulv. Det forventes derfor, at du kan komme op/ned fra gulvet.

Der er mulighed for at tilpasse den enkeltes behov i form af øvelser, dette aftales inden trænings-opstart.

Sund ryg

Holdet er for dig der vil styrke din ryg under vejledning fra en fysioterapeut med speciale indenfor området. Gennem styrketræning og vægtbærende træning fastholder og forbedrer du dit funktions-niveau.

Du kan deltage på holdet uanset om du har haft tidligere sammenfald, diskusprolaps eller andre forandringer og gener fra ryggen. Holdtræningen giver også mulighed for råd og vejledning der kan hjælpe dig i din hverdag.

Øvelserne på holdet er både målrettet stimulering af muskler, knogler og balanceevne. Der er fokus på at styrke muskelkorsettet og de store muskelgrupper, samtidig med at fremme kondition og cirkulation i kroppen generelt.

Osteoporosehold

Osteoporose er en skjult sygdom. Man mener den rammer hver 3. kvinde og hver 8. mand over 50 år. Sygdomme er skjult fordi der ikke er synlige ydre tegn, smerter eller ubehag. Sygdommen svækker knoglerne indefra, så man får ”porøse” og svage knogler, der er så afkalkede af de let brækker.
Netop brud på en knogle kan være det første fysiske tegn på knogleskørhed.

Forebyggelse

Daglig motion begrænser det aldersbetingede knogletab, så der er al mulig grund til at være fysisk aktiv hver dag. Det kan være alle former for idræt, såsom løb, håndbold, tennis, badminton, svømning, stavgang eller dans, men det kan også være traveturen eller cykelturen til og fra arbejde, trapperne på arbejdet osv. Det at bruge sin krop hver dag er et must! Fysisk aktivitet livet igennem nedsætter risikoen for osteoporose idet knoglerne påvirkes og stimuleres og muskler og led styrkes, hvorved risikoen for fald mindskes.

Motion ved smerter

Fysioterapeuten kan hjælpe dig med at lære hvordan der bedst tages hensyn til sygdommen under fysisk udfoldelse og forskellige aktiviteter.
Man skal lære at bevæge sig hensigtsmæssigt, så man undgår stillinger og bevægelser, der forværrer smerterne.
Ofte kan små justeringer i de daglige bevægelser gøre en stor forskel.

Holdtræning:

Alle har godt af at røre sig hver dag, men som osteoporose patient kan du have særlig gavn af motion.
Motion forebygger nemlig knoglebrud og lindrer samtidig smerter.

Træningen foregår på hold hvor hver træningsseance tager 45-60 min.
Der vil altid blive taget individuelle hensyn.

Fysioterapeut Dorte With varetager træningen. Hun er kendt af osteoporose patienterne, idet hun af gigtforeningen og Danske Fysioterapeuter bruges som specialist og underviser inden for osteoporose behandlingen.

Læs mere på https://www.osteoporose-f.dk/

Neuro-hold

På vores Neuro-hold træner vi dig der har en medfødt eller erhvervede neurologisk lidelse.

På holdet træner du kroppens styrke, motorik og funktion i forhold til dagligdags bevægelser.

Du følger et individuelt træningsprogram som fastlægges og progredieres af fysioterapeuten.

Træningen foregår primært vedbrug af maskiner og andre træningsredskaber i salen.

Der lægges betydeligt vægt på styrketræning, funktionel træning og forbedring af mobilitet.

Vi har forskellige Neuro-hold delt op efter funktionsniveau. Derfor kan man deltage på et Neuro-hold uanset om man går med eller uden gangredskab eller er i kørestol.

Fokusområder for træningen:

· Kredsløbstræning

· Funktionel træning herunder forflytning, gangtræning, trappetræning osv.

· Styrketræning på maskiner eller med håndvægte.

· Balancetræning.

Parkinsonhold

Holdet er for dig med Parkinson, som gerne vil træne sammen med andre.

For nogle af holdene vil træningen i sommerperioden foregå ude på græsplænen.

I træningen benyttes et bredt udvalg af redskabe. Træningen har fokus på variation og, der indgår elementer fra principperne omkring ”LSTV BIG” konceptet, hvori følgende elementer indgår: store, hurtige og kraftfulde bevægelser, rotationsbevægelser. Desuden træning af balance, gangfunktion og hastighed.

Fokusområde

  • Funktioner i hverdagen
  • Styrke og bevægelighed
  • Gangtræning, fald, balance og koordination.

Balancehold

Få styr på balancen. Din evne til at holde balancen er helt afgørende for de fleste dagligdags aktiviteter.

Balanceholdet er for dig med balanceproblemer, uanset om de er opstået som følge af sygdom eller er aldersbetinget.

Træningen foregår på små hold med 4-10 deltager ledet af fysioterapeut.

Mix-hold

Holdet er for dig, som efter sygdom eller skader ønsker at genoptræne ved at styrke kroppen, bedre konditionen og øge balancen, så du bevarer/forbedrer dit daglige funktions niveau, og fastholder livskvalitet med aktivitet.

Du vil få dit eget skræddersyede program i udvalgte maskiner og forslag til hjemmeøvelser tilrettelagt efter dine behov.

Du vil under træningen blive vejledt og støttet af fysioterapeuten.

Træningen på holdet kan variere og der kan indgå fælles elementer med fokus på koordination, balance og sjove indslag med forskellige redskaber.

Deltagelse kræver evne til at gå uden brug af hjælpemidler.

Fokusområder:

·       Styrketræning i maskiner eller med vægte.

·       Kondition: cykel, ro-maskine, steeptrainer

·       Balancetræning.

Sved på panden

Holdet er for dig der på grund af sygdom eller skade gerne vil styrke kroppens kondition, styrke og smidighed, under vejledning fra en fysioterapeut. Deltagelse kræver at du kan udføre stående styrketræning med lette eller tunge vægte.

Den første halvdel af træningen er dedikeret til intensiv konditions- og styrketræning, efterfulgt af en halv time til udstrækning af hele kroppen.

Fokusområder:

·         Konditionstræning: Step up, sprællemænd, enkelte hop osv.

·         Styrketræning: med frivægte

·         Smidighedsøvelser for hele kroppen.

Selvtræning

Har du fået lagt et træningsprogram af en af vores fysioterapeuter, har du mulighed for at selvtræne i vores træningssal. Selvtræning er for dig der vil have mulighed for at træne mere fleksibelt.

Book tid
kontakt@fysionygade.dk