86824292

Osteoporosehold

Osteoporose er en skjult sygdom. Man mener den rammer hver 3. kvinde og hver 8. mand over 50 år. Sygdomme er skjult fordi der ikke er synlige ydre tegn, smerter eller ubehag. Sygdommen svækker knoglerne indefra, så man får ”porøse” og svage knogler, der er så afkalkede af de let brækker.
Netop brud på en knogle kan være det første fysiske tegn på knogleskørhed.

Forebyggelse:
Daglig motion begrænser det aldersbetingede knogletab, så der er al mulig grund til at være fysisk aktiv hver dag. Det kan være alle former for idræt, såsom løb, håndbold, tennis, badminton, svømning, stavgang eller dans, men det kan også være traveturen eller cykelturen til og fra arbejde, trapperne på arbejdet osv. Det at bruge sin krop hver dag er et must! Fysisk aktivitet livet igennem nedsætter risikoen for osteoporose idet knoglerne påvirkes og stimuleres og muskler og led styrkes, hvorved risikoen for fald mindskes.

Motion ved smerter
Fysioterapeuten kan hjælpe dig med at lære hvordan der bedst tages hensyn til sygdommen under fysisk udfoldelse og forskellige aktiviteter.
Man skal lære at bevæge sig hensigtsmæssigt, så man undgår stillinger og bevægelser, der forværrer smerterne.
Ofte kan små justeringer i de daglige bevægelser gøre en stor forskel.

Holdtræning:
Alle har godt af at røre sig hver dag, men som osteoporose patient kan du have særlig gavn af motion.
Motion forebygger nemlig knoglebrud og lindrer samtidig smerter.

Træningen foregår på hold hvor hver træningsseance tager 45-60 min.
Der vil altid blive taget individuelle hensyn.

Fysioterapeut Dorte With varetager træningen. Hun er kendt af osteoporose patienterne, idet hun af gigtforeningen og Danske Fysioterapeuter bruges som specialist og underviser inden for osteoporose behandlingen.

Læs mere på https://www.osteoporose-f.dk/

Kom i kontakt os

Har du spørgsmål eller lignende, så er du meget velkommen til at kontakte os ved at ringe på tlf.: 86 82 42 92 eller skrive til os via kontaktformularen.